Uw advocaat op het gebied

van arbeidsrecht

Arbeidsrecht regelt de rechten van werknemers en werkgevers in conflictsituaties. Hierbij kunt u denken aan arbeidsrechtelijke procedures, verstoorde verhoudingen, loonvordering, ontslag en ontslag op staande voet. Onze advocaat behandelt dagelijks zaken die betrekking hebben op het arbeidsrecht. Hierbij is hij gespecialiseerd in het bijstaan van zowel de werknemer als de werkgever.

Wat kan een advocaat in het arbeidsrecht voor u betekenen?

Opstellen arbeidsrechtelijke overeenkomsten en clausules

Het is van belang dat alle afspraken tussen werkgever en werknemer worden vastgelegd in een overeenkomst. In de arbeidsovereenkomst komt onder andere te staan wie de werkgever en werknemer in kwestie zijn en welke functie werknemer zal vervullen voor een bepaald aantal uren. Bovendien staat hierin vermeld wanneer de arbeidsovereenkomst begint, wanneer deze eindigt en wat de voorwaarden hiervan zijn.

Naast de arbeidsovereenkomst kent het arbeidsrecht onder andere het relatie- en concurrentiebeding, de vaststellingsovereenkomst en de geheimhoudingsovereenkomst. Om alle mogelijkheden voor het opstellen van arbeidsrechtelijke overeenkomsten en clausules te bespreken, neemt u contact op met ons kantoor.

Arbeidsrechtelijke procedures

Wenst u iets te vorderen bij uw werknemer of werkgever? Of moet u zich verweren in een juridische procedure? De advocaat van ons kantoor heeft menig arbeidsrechtelijke procedure gevoerd. Hij kan u daarom helpen met zijn expertise en hoogwaardige juridische bijstand. De ervaring van onze arbeidsrechtadvocaat is dat wanneer een relatie tussen werkgever en werknemer dermate verstoord is, het vaak niet meer hersteld kan worden. Het gaat dan vaak alleen nog maar over de vorderingen van beide partijen en de afwikkeling van de arbeidsrelatie.

Ontslag

Wordt een ontslag gegeven volgens de juridische regels? Wat zijn de rechten van werknemer en werkgever wanneer er sprake is van ontslag? Of wat is de hoogte van de transitievergoeding van een werknemer? Dit zijn allemaal vraagstukken waar u – als werkgever of werknemer – mogelijk mee worstelt. Daarnaast zijn er nog tal andere vraagstukken met betrekking tot het ontslagrecht die uw hoofd kunnen doen tollen. Mr. Van Veenendaal gaat juridisch gezien alle potentiële oplossingen af in het belang van uw zaak.

Loonvordering en loonsancties

Loon. Wie werk levert, krijgt hier meestal voor betaald. Maar het is niet altijd zo simpel. Het komt voor dat het loon van een werknemer wordt opgeschort door de werkgever. Wat zijn dan de rechten in beide gevallen? Bij loonopschorting of loonstopzetting zijn verschillende regels opgenomen in de wet. Een loonsanctie is niet niks. Het is dus van belang dat het juiste pad wordt gevolgd. Er moet bijvoorbeeld sprake zijn van zwaarwegende gronden. Indien dit niet op de juiste manier gebeurt, is het soms voor een werknemer mogelijk om het loon te vorderen bij werkgever.

Benieuwd naar onze tarieven?

Onze advocaat, mr. Van Veenendaal, biedt een gedegen en eerlijk advies over de kansen en de opties met betrekking tot het arbeidsrecht, voor zowel werknemer als werkgever. Wilt u meer informatie of wilt u gebruik maken van de kosteloze intake? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier hieronder of de contactgegevens.

Heeft u vragen of wilt u kennismaken? Stuur ons dan een bericht

  Contactgegevens

  Villapark 7-8
  3051 BP Rotterdam

  010 20 38 828

  info@advocatuurvanveenendaal.com

  Volg ons op LinkedIn