Uw advocaat op het gebied
van Internationaal privaatrecht

Internationaal privaatrecht betreft de geschillen die onder andere bedrijven uit verschillende landen met elkaar kunnen krijgen. Het is ronduit bekend dat het verhalen van vorderingen internationaal zeer lastig en kostbaar is. Ons kantoor is er meerdere malen in geslaagd om succesvolle verweren te voeren dan wel vorderingen te innen voor nationale en internationale cliënten.

Wat kan een advocaat in het internationaal privaatrecht voor u betekenen?

Geschillen

De grootste geschillen en problemen in het internationaal privaatrecht komen voort uit de volgende vragen:

 • Welk recht is van toepassing?
 • Welke rechter is bevoegd?
 • Welke overige vragen en regels van het internationaal privaatrecht zijn van toepassing?

Daarnaast is van belang met welke landen en met welke juridische kosten men te maken heeft. Bovendien is het belangrijk dat een mogelijke executie van een vonnis mogelijk en uitvoerbaar is. Procedures die een internationaal privaatrechtelijk karakter hebben, zijn juridisch complex en kunnen soms lang duren. Gedegen rechtsbijstand is in dit soort zaken essentieel.

Wat komt veel voor bij het internationaal privaatrecht?

De claims die voortkomen uit internationaal privaatrecht gaan vaak over internationale bedrijven die vorderingen hebben op Nederlandse ondernemingen. De vorderingen betreffen dan meestal onbetaalde of niet nagekomen verbintenissen of afspraken. Anderzijds betreft het soms ook verweren van Nederlandse ondernemingen tegen buitenlandse bedrijven die internationale claims zeggen te hebben op Nederlandse ondernemingen of andersom. Ons kantoor heeft ervaring met het bijstaan van partijen in allebei de situaties.

De expertise van Van Veenendaal Advocatuur

Tijdens de vijftien jaar lange carrière van Mr. Van Veenendaal heeft hij zaken behandeld op de meeste continenten ter wereld. Kennis van verscheidene landen en culturen is van belang om te bepalen of een juridische claim haalbaar en uitvoerbaar is. Er is een groot verschil tussen Europese landen en niet-Europese landen. De rechtssystemen en de kosten van de juridische procedures verschillen vaak van elkaar. Uiteindelijk is het essentieel om te weten of de zaak in Nederland behandelbaar en uitvoerbaar is. Onze advocaat met specialisatie in het internationaal privaatrecht kan u helpen om dit te bepalen.

Neem contact op

Benieuwd naar onze tarieven?

Van Veenendaal Advocatuur is succesvol gebleken in nationale en internationale incassozaken en de wat complexere zaken met een internationaal privaatrechtelijke achtergrond. Onze advocaat heeft veel ervaring met het bijstaan van de eisende alsmede de verwerende partij en kan u bijstaan met een gedegen juridisch advies. Voor meer informatie en de mogelijkheden, neemt u contact op via onderstaand contactformulier.

Heeft u vragen of wilt u kennismaken met onze advocaat met specialisatie in het internationaal privaatrecht? Stuur ons dan een bericht

  Contactgegevens

  Villapark 7-8
  3051 BP Rotterdam

  010 20 38 828

  info@advocatuurvanveenendaal.com

  Volg ons op LinkedIn