Uw advocaat op het gebied
van ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht omvat alle rechtsgebieden waar ondernemers zakelijk gezien mee te maken hebben en waar juridische conflicten bij kunnen ontstaan. Het gaat in dit rechtsgebied om bedrijven (rechtspersonen) die streven naar het maken van winst. Vennootschapsrecht en rechtspersonenrecht zijn hier ook bij van toepassing. Mr. Van Veenendaal heeft al vanaf 2006 ervaring als advocaat in het ondernemingsrecht. Hij heeft onder meer ervaring met geschillen met betrekking tot samenwerkingsovereenkomsten, distributieovereenkomsten, financiële afspraken en incasso’s. Bovendien staat hij eenmanszaken, B.V.’s, N.V.’s en andere typen ondernemingen bij.

Wat kan een advocaat in het ondernemingsrecht voor u betekenen?

Welke problemen kunnen er ontstaan in het bedrijfsleven?

Er kunnen conflicten ontstaan bij bijvoorbeeld het opstarten, organiseren en het beëindigen van de bedrijfsvormen. Bij de start van een bedrijf is het van belang dat een ondernemer voor de juiste rechtsvorm kiest.

De meeste conflicten die voorkomen bij ondernemingen en vennootschappen gaan over contractuele afspraken. Geschillen ontstaan wanneer er zich onenigheid ontwikkelt over financiën of het bedrijf. Dit kan gaan over zowel interne als externe meningsverschillen, wat wil zeggen dat er geschillen kunnen ontstaan tussen de partijen binnen het bedrijf of partijen buiten het bedrijf. Het is dan van belang dat er in een vroegtijdig stadium juridisch advies wordt gevraagd om procedures te voorkomen. In het geval dat een procedure onvermijdelijk is, dan is het belangrijk om een goede procesrechtadvocaat in te huren die weet hoe de hazen lopen.

Wat voor diensten levert ons kantoor die betrekking hebben op het ondernemingsrecht?

Ons kantoor kan u bijstaan bij:

 • het opstellen van verschillende contracten;
 • het doorlichten van uw bedrijf;
 • het opstellen van uw algemene voorwaarden ter bescherming van uw bedrijf;
 • ondernemings- en vennootschapsrechtelijke vragen;
 • het voeren van juridische procedures.

De ervaring met ondernemingsrecht van mr. Van Veenendaal

De ervaring met ondernemingsrechtelijke zaken leert dat een schikking meestal beter is dan een procedure, tenzij een wederpartij pertinent alles blijft betwisten of er geen verhaalsmogelijkheden meer zijn. Het kan in het geval van B.V.’s of N.V.’s ook belangrijk zijn om eerst een verhaalsonderzoek te doen bij een deurwaarder. Indien een juridische procedure niet te voorkomen is, dan zal het vooral gaan om de feiten, de bewijsstukken en de kosten die de procedure met zich mee zal brengen.

Neem contact op

Benieuwd naar onze tarieven?

Onze advocaat geeft een eerlijke visie op de kansen en de kosten die dergelijke procedures op het gebied van ondernemingsrecht met zich meebrengen. Neem voor een vrijblijvende intake contact op via het onderstaande contactformulier.

Heeft u vragen of wilt u kennismaken met onze ondernemingsrechtadvocaat? Stuur ons dan een bericht

  Contactgegevens

  Villapark 7-8
  3051 BP Rotterdam

  010 20 38 828

  info@advocatuurvanveenendaal.com

  Volg ons op LinkedIn